ویپ (VoIP) چیست؟ + 9 مزیت برای شرکت‌ها

ویپ (VoIP) چیست؟ + 9 مزیت برای شرکت‌ها

VoIP چیست؟ شاید تابه‌حال این نام را نشنیده باشید، اما امروز در این مقاله قرار است موضوع تکنولوژی ویپ چیست؟ را مورد بررسی قرار دهیم و بدانیم که چیست و چه کارایی دارد. معمولاً این نوع از تکنولوژی‌ها تخصصی بوده و در زمینه‌های خاصی نیز استفاده می‌شوند. به همین دلیل نیز این فناوری را افراد کمی می‌شناسند. بااین‌وجود بهتر است تا پایان مقاله را با راویستک همراه باشید تا بدانید VOIP چیست و نحوه عملکرد آن به چه صورت است.

VOIP چیست؟

ویپ (VoIP) مخفف عبارت Voice over Internet Protocol است و به معنای دقیق منتقل‌کردن صدا از طریق پروتکل‌ها و بستر شبکه است. اگر بخواهیم به بیان ساده‌تری این موضوع را توضیح دهیم، می‌توانیم بگوییم که این موضوع در واقع ارائه‌دادن خدمات تلفنی است که در بستر اینترنت وجود خواهد داشت. البته ویژگی‌های دیگری را نیز در کنار تماس صوتی و حتی تصویری به دست خواهید آورد که در ادامه در خصوص آن‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم.

برای استفاده‌کردن از این سیستم‌ها دیگر نیازی به داشتن دستگاه‌های تلفن ثابت نداریم و می‌توانیم از لپ‌تاپ، تبلت، گوشی‌های تلفن همراه و… برای این کار استفاده نماییم. همان‌طور که گفته شد در کنار تماس‌های صوتی و تصویری می‌توانید از مزیت‌های دیگری نیز برخوردار شوید. این مزیت‌ها شامل ارسال‌کردن فایل‌های مختلف در فرمت‌های گوناگون، برگزاری کنفرانس‌های تصویری و… هستند. به عبارتی ویپ به معنای دقیق منتقل‌کردن صدا از طریق پروتکل‌ها و بستر شبکه است. این فناوری به شما امکان می‌دهد تا از طریق اتصال اینترنت به جای خطوط تلفن سنتی، تماس‌های تلفنی برقرار کنید و دریافت کنید.

مطالعه بیشتر: خط تلفن اینترنتی چیست

نحوه عملکرد سیستم VOIP چیست؟

در این بخش بهتر است این موضوع را بررسی کنیم که نحوه عملکرد سیستم VOIP چیست؟ و چگونه می‌توانیم این سیستم را در سازمانی که در آن در حال فعالیت هستیم، راه‌اندازی کنیم. VOIP می‌تواند سیگنال‌های صوتی که به آن داده می‌شود را تبدیل به دیتای دیجیتالی کند و سپس آن‌ها را از طریق بستر اینترنت منتقل نماید. این موضوع ساده‌ترین روندی است که در خصوص نحوه عملکرد سیستم VOIP می‌توانیم بیان کنیم.

این تکنولوژی بر اساس وجود پروتکل‌های مختلفی اجرا می‌شود. از جمله مهم‌ترین این پروتکل‌ها را می‌توانیم پروتکل SIP بدانیم. این پروتکل از نوع ارتباطی بوده و به‌منظور برقرارکردن تماس‌های متنی و صوتی و چندرسانه‌ای مورداستفاده واقع می‌شود. SIP ترانکینگ نیز از جمله خدماتی است که مربوط به این پروتکل می‌شود. این خدمات سبب می‌شود تا دیگر نیازی به اتصالات فیزیکی خطوط تلفن همراه نباشد و به همین دلیل نیز می‌توانید به شکلی راحت‌تر و ساده‌تر، کار برقراری ارتباط را انجام دهید.

VoIP چیست

مزیت‌ های VOIP چیست؟

در این قسمت قصد داریم تا مزیت‌های VOIP را مورد بررسی قرار دهیم. مسلماً بااطلاع پیداکردن از مزیت‌های این سیستم، شما نیز تا حدود زیادی ترغیب به استفاده از آن خواهید شد و همین موضوع سبب می‌شود تا استفاده از این فناوری همه‌گیر شود.

1) کاهش هزینه‌ها

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای مربوط به سیستم‌های VOIP آن است که می‌توانید با استفاده از آن، هزینه‌های خود را کاهش دهید. معمولاً تماس‌های بین‌المللی و یا همان رومینگ می‌توانند هزینه‌های سرسام‌آوری را برای شما به دنبال داشته باشند. به همین خاطر نیز اکثر افرادی که از سیستم VOIP استفاده می‌کنند، می‌توانند هزینه‌های خود را تا حد زیادی کاهش دهند.

یکی دیگر از راه‌هایی که فناوری VOIP می‌تواند به شما در کم‌کردن هزینه‌هایتان کمک کند، آن است که قابلیت‌ها و امکاناتی همچون پست‌های صوتی، ‌ایمیل‌ها و چت‌های آنلاین را نیز برای شما فراهم می‌کند و دیگر نیازی نیست تا برای دسترسی به آن‌ها بخواهید هزینه‌های جداگانه‌ای را پرداخت کنید.

2) هماهنگی و یکپارچگی بیشتر

مورد بعدی در خصوص هماهنگی بیشتری است که شرکت‌های استفاده‌کننده از تکنولوژی VOIP می‌توانند داشته باشند. معمولاً شرکت‌هایی که از این سیستم استفاده می‌کنند، می‌توانند هم در بخش‌های عمومی و هم در بخش‌های تجاری از آن بهره بگیرند و همین موضوع سبب می‌شود تا هماهنگی و انعطاف‌پذیری بیشتری را از سیستم دریافت کنید.

3) دسترسی دائمی به تلفن

زمانی که از سیستم VOIP استفاده کنید، می‌توانید به‌صورت دائمی و همیشگی به تلفن ثابت خود دسترسی داشته باشید. همین موضوع باعث می‌شود که بتوانید همیشه پاسخگوی مشتریان خود باشید و دیگر مشکلی از این بابت و معطل شدن مشتریان خود نداشته باشید. در حقیقت پاسخگویی ۲۴ ساعته یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند سبب جلب مشتری در این روز‌ها شود.

سیستم VoIP

4) راه‌اندازی آسان

ویژگی بعدی مربوط به راه‌اندازی و همچنین نصب آسانی می‌شود که این سیستم‌ها خواهند داشت. معمولاً هم برای نصب و هم برای راه‌اندازی‌کردن تکنولوژی VOIP هم فعالیت و هم زمان کمتری را نسبت به سیستم‌های تلفنی سنتی صرف خواهید کرد.

مورد بعدی که کار را برای شما ساده‌تر می‌کند در مورد عدم نیاز به برقراری اتصالات فیزیکی بین سرور‌ها و همچنین تلفن‌های اپراتوری است. برای نصب این مدل از سیستم‌ها، صرفاً لازم است تا IP ‌های تلفن را با استفاده از شبکه که وجود دارد به شبکه داخلی شرکت متصل نمایید. برای آشنایی با خدمات شبکه و انواع آن به مقاله خدمات شبکه چیست مراجعه کنید.

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مزایای مربوط به سیستم‌های VOIP آن است که می‌توانید با استفاده از آن، هزینه‌های خود را کاهش دهید.

5) بالابودن کیفیت مکالمات

مورد بعدی در خصوص بالابودن کیفیت مکالماتی است که می‌توانید داشته باشید. هم مکالمات صوتی و هم مکالمات تصویری در این سیستم بسیار باکیفیت هستند و همین موضوع سبب می‌شود تا به‌راحتی با هر نقطه‌ای از دنیا به بهترین شکل ممکن در ارتباط باشید.

6) پشتیبانی چندجانبه

پشتیبانی‌کردن چندجانبه از چند کار به‌صورت هم‌زمان. این موضوع سبب می‌شود تا شرکتی که از سیستم VOIP استفاده می‌کند، بتوانید با صرف هزینه‌های کمتر، کارایی‌های بالاتری را در زمینه‌های ارتباطی به دست آورد.

7) دسترسی همیشگی

از جمله مواردی که در پاسخ به سؤال VOIP چیست؟ مطرح می‌شود، مزیت‌های این سیستم است. یکی دیگر از مزیت‌هایی که این سیستم دارد، آن است که همواره در دسترس شما قرار دارد و از این بابت جای نگرانی نخواهید داشت. به همین دلیل نیز توصیه می‌کنیم تا از این سیستم‌ها به طور حتم استفاده کنید.

8) قابلیت پرتابل بودن

قابلیت پرتابل بودن مربوط به زمانی می‌شود که بتوانید سیستمی که راه‌اندازی کرده‌اید را جابجا نمایید. خوشبختانه سیستم‌های VOIP این مزیت را نیز دارند که بتوانید به‌راحتی آن‌ها را جابجا کرده و منتقل کنید.

9) ویژگی‌ها و قابلیت‌های متنوع

مورد بعدی که جزء مزیت‌های استفاده از این سیستم به شمار می‌رود، مربوط به ویژگی‌ها و قابلیت‌های متنوعی می‌شود که در سیستم VOIP وجود دارد. در حقیقت همان ارسال‌کردن فایل‌ها در فرمت‌های گوناگون، امکان برگزاری سمینار‌ها و کنفرانس‌های تصویری و… از جمله مهم‌ترین مزیت‌های این تکنولوژی است.

کسب‌وکارهای نیازمند به VOIP

اما چه کسب‌وکارهایی به تکنولوژی ویپ نیازمند هستند؟ معمولاً این سؤال را افراد زیادی از خودشان می‌پرسند که آیا به این تکنولوژی و فناوری در کسب‌وکار خود نیاز دارند یا خیر. در این بخش توضیح می‌دهیم که کدام کسب‌وکارها می‌توانند به این موضوع نیاز پیدا کنند.

  • سازمان‌هایی با کارمندان دورکار

یکی از انواع سازمان‌ها و شرکت‌هایی که می‌توانند نیاز بیشتری به سیستم VOIP داشته باشند، سازمان‌هایی هستند که تعداد کارمندان دورکار آن‌ها زیاد است. مسلماً داشتن ارتباط دائمی با کارمندان می‌تواند هزینه‌های زیادی را برای شما در بر گیرد. به همین دلیل اگر از این سیستم استفاده کنید، می‌توانید هزینه‌های خود را کاهش دهید.

  • کارآمدی مرکز تلفن فعلی

بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها هنوز هم از همان سیستم‌های آنالوگ و سنتی استفاده می‌کنند. این موضوع اهمیت زیادی دارد که آیا این سیستم‌ها می‌توانند برایشان کارآمد باشند یا خیر. درصورتی‌که سیستم‌های سنتی فعلی نتوانند نیاز‌های سازمان را برآورده کنند، لازم است تا حتماً از سیستم‌های جدیدتری همچون VOIP استفاده شود.

جمع‌بندی

در پاسخ به سؤال VOIP چیست؟ توضیحات لازم را دادیم. در این مقاله سعی کردیم تا این موضوع را به طور کامل و جامع پوشش داده و تمامی نکات لازم دراین‌خصوص را بیان کنیم. همان‌طور که متوجه شدید تکنولوژی ویپ چیست؟ و چگونه می‌تواند جایگزین تلفن‌های سنتی شود و همین موضوع نیز نشان می‌دهد که اگر بخواهید از این سیستم به‌خوبی استفاده کنید، لازم است تا نکاتی که مطرح شد، شرایطی که ذکر شد و همچنین فناوری‌های موردنیاز که بیان شد را فراهم کنید. بااین‌وجود می‌توانیم بگوییم که این سیستم می‌تواند مزیت‌های بسیار بیشتری را در عرض مدت‌زمان کوتاهی برای شما به همراه داشته باشد و تمامی مخارجی که متحمل شده‌اید را جایگزین نماید.

امیدواریم مطالبی که در این مقاله عنوان شدند، برای شما مفید بوده و لطفاً نظرات و پیشنهادهای خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *