سافت فون یا تلفن نرم افزاری

سافت فون چیست؟ مزایا و معایب تلفن نرم‌افزاری (Softphone)

کمپانی‌ها و سازمان‌های بزرگی در سراسر دنیا وجود دارند که با توجه به پیشرفت‌های دنیای ارتباط به استفاده از سرویس‌های پیشرفته‌ای همچون سافت فون برای برقراری ارتباط روی آورده‌اند. افرادی که با سیستم ویپ و تلفن‌های اینترنتی آشنایی دارند، حتماً نام این سیستم ارتباطی اینترنتی نیز به گوش آن‌ها آشنا است.

با توجه به این که دنیای اطراف بر پایه شبکه‌های کامپیوتری راه‌اندازی شده است، تقریباً می‌توان گفت که زندگی بدون راه‌‍اندازی شبکه‌های کامپیوتری در این دنیا غیر قابل تصور است. یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مواردی که لازمه زندگی در دنیای امروزی است برقراری ارتباط در بستر شبکه‌های کامپیوتری و تبادل اطلاعات در فضای سایبری است. چرا که ترقی و پیشرفت هر کسب‌وکاری به روش‌ها و راه‌کارهای ارتباطی مثل سیستم تلفن VOIP برای برقراری مکالمات تلفنی بستگی دارد.

در ادامه مقاله به بررسی ویژگی‌ها، کاربردها و مزای و معایب سافت فون پرداخته‌ایم، پس با راویستک همراه باشید.

سافت فون چیست؟

سافت فون چیست

سافت فون یا Softphone، نرم‌افزاری است که به کمک آن می‌توانید از طریق اینترنت، تماس صوتی و تصویری با دیگران برقرار کنید. با استفاده از سافت فون، کاربران قادرند از هر جای دنیا با دوستان و خانواده‌ گفتگو کرده و همچنین در کسب و کار خود از آن به عنوان یک راه حل ارتباطی استفاده کنند. با توجه به رشد فناوری و تحولات بزرگ در حوزه ارتباطات، استفاده از سافت فون به عنوان یک راه حل ارتباطی پرکاربرد و محبوب شده است. شما می‌توانید تلفن نرم‌افزاری را  بر روی کامپیوتر، تبلت و موبایل نصب کنید.

معرفی انواع سافت فون ها

تلفن‌های نرم‌افزاری Softphone انواع مختلفی دارند که سه مدل Xlite  دانلود سافت فون X-Lite، Zoiper (دانلود سافت فون زویپر) و 3CX (دانلود سافت فون 3CX) از پرکاربردترین آن‌ها به شمار می‌آیند. در حقیقت Softphone نرم‌افزاری ارتباطی قابل نصب روی کامپیوتر، تبلت و موبایل است که به منظور برقراری تماس‌های تلفنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نرم‌افزار Softphone قابل استفاده برای استفاده از خدمات Voip از طریق اینترنت است. این نرم‌افزار کاملاً مشابه تلفن‌های سخت‌افزاری است و رایگان بوده و برای راه‌اندازی امکانات پایه، نیازی به صرف هزینه ندارد.

ابزارهای مورد نیاز برای سافت فون

برای سافت فون یا نرم‌افزار تلفن همراه، ابزارهایی که ممکن است نیاز باشد عبارتند از:

۱. یک کامپیوتر یا لپ‌تاپ

۲. نرم‌افزار یا برنامه‌های مورد نیاز برای توسعه یا تست سافت فون

۳. دستگاه یا شبیه‌ساز برای اجرای و تست برنامه‌ها

۴. اگر نیاز به دسترسی به تنظیمات خاص یا دسترسی به سیستم‌عامل دارید، ممکن است نیاز به دسترسی روت یا ابزارهای تخصصی دیگر باشد

۵. ابزارهای تست و اشکال‌زدایی مانند کنسول توسعه‌دهنده، برنامه‌های پیکربندی و…

همچنین، بهبود دهنده‌های کد و محیط‌های توسعه یکپارچهIDE  نیز ابزارهای مفیدی برای توسعه سافت فون محسوب می‌شوند.

ویژگی های سافت فون

Softphone در واقع یک تلفن نرم‌افزاری است که دقیقا امکانات یک تلفن تحت شبکه سخت‌افزاری را به شما می‌دهد. برقراری تماس، انتقال تماس، تاریخچه تماس‌ها، انتنظار تماس و… از جمله ویژگی‌های سافت‌فون است.

کاربرد سافت فون

کاربرد سافت فون

کاربردهای سافت فون عبارتند از:

1تماس صوتی و تصویری با دیگران: با استفاده از سافتفون، می‌توانید با دوستان، خانواده و همکاران خود از طریق اینترنت تماس صوتی و تصویری برقرار کنید.

2- کسب و کار: سافت فون به عنوان یک راه حل ارتباطی در کسب و کار نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از سافت فون، می‌توانید با همکاران خود در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنید. سافت فون برای  کسانی که در منزل به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند یا دفترکار مجازی دارند مناسب است.

3- کاهش هزینه‌های تماس: استفاده از سافت فون به دلیل تماس اینترنتی، هزینه تماس را به شدت کاهش می‌دهد و تقریبا رایگان است.

4- ارتباط با مشتریان: سافت فون به عنوان یک راه حل ارتباطی با مشتریان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از سافتفون، می‌توانید با مشتریان خود تماس بگیرید و به صورت آنلاین با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

5- کنفرانس تلفنی: با استفاده از سافت فون، می‌توانید به صورت آنلاین در کنفرانس‌های تلفنی شرکت کنید و با همکاران خود در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنید.

سافت فون ها چگونه کار می کنند؟

همان طور که در بخش‌های بالا به آن اشاره کردیم این نوع از تلفن سانترال (سانترال چیست)  به صورت یک نرم‌افزار طراحی شده و کلیه کارهای مربوط به برقراری تماس‌های آن به وسیله سیستم‌های سخت‌افزاری از قبیل تلفن‌های هوشمند و رایانه انجام می‌گیرد.

سافت فون برای برقراری ارتباط صوتی، داده‌ها را به صورت بسته‌ای به پروایدر ویپ ارسال می‌کند و بعد از دریافت بسته، اطلاعات و داده‌هایی که در قالب بسته ارسال شده‌اند به سیگنال‌های صوتی تبدیل می‌شوند و به سمت کاربر دیگر ارسال خواهند شد. در مقصد نیز عملیاتی که در مبدأ روی داده‌های صوتی انجام گرفته به صورت برعکس روی اطلاعات دریافتی صورت می‌گیرد و به این وسیله مکالمه‌ای باکیفیت به واسطه تلفن نرم‌افزار بین کاربران انجام می‌گیرد.

مزایا و معایب سافت فون ها

معمولا مکان‌هایی مثل مرکز تماس از سافت‌فون به‌جای تلفن‌های نرم‌افزاری به علت مزایای زیادی که دارد از سوی سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است. از جمله امکاناتی که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، می‌توان به پشتیبانی از پروتکل سیپ و تاریخچه تماس‌ها و قابلیت دریافت تماس‌های ورودی و دفترچه تلفن هماهنگ شده با تلفن هوشمند اشاره کرد که جهت تسریع در روند کسب‌وکارها و مدیریت تماس‌ها، بسیار تأثیرگذار خواهد بود. مهم‌ترین مزیت سافت‌فون رایگان‌بودن است.

مزایای سافت فون

قابلیت به‌روزرسانی نیز از دیگر قابلیت‌های ویژه و مزایای سافت فون است. از تمامی امکانات موجود در تلفن‌های IP سخت‌افزاری می‌توان در تلفن‌های نرم‌افزاری نیز بهره‌مند شد. همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم این نوع تلفن سانترال به صورت نرم‌افزاری ارائه شده از این رو می‌توان به کلیه امکانات و قابلیت‌هایی که شرکت سازنده ارائه می‌‍دهد، دسترسی داشت و به آسانی آن‌ها را دریافت کرد. این آپشن دلیل برتری سافت فون به تلفن‌های سخت‌افزاری است. چرا که برای بهره‌مندی از قابلیت‌ها و امکانات جدید تلفن‌های سخت‌افزاری، تنها راه تعویض تلفن یا خریداری لوازم جانبی برای دستگاه است.

بیشتر تلفن‌های نرم‌افزاری به صورت رایگان و به راحتی از اینترنت دانلود می‌شوند؛ بنابراین می‌توان از مشخصه ارزان‌بودن به عنوان یکی دیگر از مزیت‌های Softphone نام برد. اگر این نرم‌افزار را روی موبایل، لپ‌تاپ یا تبلت خود داشته باشید؛ قابلیت جابه‌جایی از ویژگی‌های برتر تلفن‌های نرم‌افزاری است. زیرا آزادی عمل بیشتری به کاربر می‌دهد و این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند که در حین مکالمه به راحتی در بین اتاق‌های شرکت رفت‌وآمد کند، بدون آنکه تماس ورودی از دست برود. به‌طور‌کلی می‌توان سافت فون را به عنوان یکی از باکیفیت‌ترین و ارزان‌ترین تلفن معرفی کرد که قابلیت استفاده در محیط را دارد که امکان برقراری تماس‌های رایگان درون‌شبکه‌ای یا اینترنتی را برای کاربران فراهم می‌آورد.

1- کاهش هزینه‌های تماس: استفاده از سافتفون به دلیل تماس اینترنتی، هزینه تماس را به شدت کاهش می‌دهد و رایگان است.

2- ارتباط آسان با همکاران و مشتریان: با استفاده از سافت فون، می‌توانید به صورت آنلاین با همکاران و مشتریان خود ارتباط برقرار کنید.

3- قابلیت کنفرانس تلفنی: با استفاده از سافتفون، می‌توانید به صورت آنلاین در کنفرانس‌های تلفنی شرکت کنید و با همکاران خود در سراسر دنیا ارتباط برقرار کنید.

4- قابلیت پشتیبانی از چندین پلتفرم: سافت فون بر روی چندین پلتفرم مانند ویندوز، مک، لینوکس و دستگاه‌های هوشمند قابل استفاده است.

5- کیفیت صدای بالا: با استفاده از سافتفون، می‌توانید از کیفیت صدای بالایی برای تماس‌های خود استفاده کنید.

معایب سافت فون

هر سیستم و تکنولوژی در مقابل مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز است که آگاهی از آن‌ها می‌تواند برای کسب‌وکار مفید بوده و گاهی اوقات بهره‌وری سازمان را افزایش می‌دهد. در ادامه این مقاله با معرفی معایب Softphone در تلاش هستیم شما را بهتر راهنمایی کنیم تا نتیجه دلخواه و مطلوب را از خرید این تلفن نرم‌افزار داشته باشید.

1-عدم سازگاری برخی از نرم‌افزارها با برخی از سیستم‌های تلفنی

قبل از خرید هر نوع نرم‌افزاری بهتر است ابتدا به دقت بررسی کنید که آیا سیستم تلفن سازمان شما با این نرم‌افزار سازگاری دارد یا نه؟ چرا که عدم سازگاری تلفن نرم‌افزاری منتخب شما با سیستم تلفن سازمان باعث بروز اختلال در ارتباط سازمان شود. همچنین لازم به ذکر است که تعدادی از تلفن‌های نرم‌افزاری قابلیت ارائه روی برخی از پلتفرم‌ها را ندارند.

برای مثال سیستم عامل گوشی هوشمند شما امکان نصب نرم‌افزاری را روی گوشی شما فراهم می‌آورد که سیستم عامل گوشی همکارتان قادر به مهیا کردن نصب همین نرم‌افزار نخواهد بود؛ بنابراین باید قبل از هر کار به درستی تحقیق کنید که آیا نرم‌افزار منتخب شما قابل نصب روی کلیه سیستم‌ عامل‌ها است؟ عدم انطباق برخی از نرم‌افزارها با کلیه سیستم عامل‌ها یکی از معایب سافت فون به شمار می‌آید.

2- عدم پشتیبانی از تعدادی از قابلیت‌ها در برخی از سافت‌فون‌ها

سافت‌فون‌ها توسط شرکت‌های مختلفی ارائه می‌شوند از این رو قابلیت‌های متفاوت از هم دارند. بیشتر ورژن‌های رایگان این تلفن‌های نرم‌افزاری قادر به ارائه قابلیت‌ها و امکانات پیچیده‌ای نیستند؛ بنابراین باید بر اساس نوع نیازی که دارید، تلفن نرم‌افزار مناسب را انتخاب کنید که قابلیت پاسخگویی به نیازهای شما را داشته باشد. پس قبل از انتخاب سافت فون با یادداشت‌کردن نیازهای خود بهترین نرم‌افزار آن را انتخاب کنید که قادر به رفع نیازهای شما و افزایش بهره‌وری سازمان شما باشد.

3-کاهش کیفیت صدای سافت فون‌ها در صورت عدم دسترسی به منابع کافی

انواع اپلیکیشن‌های ویپ که روی دسکتاپ و گوشی‌های تلفن هوشمند نصب می‌شوند از جمله چندین نرم‌افزار سافت فون هستند که به استفاده از منابع سخت‌افزاری موجود در دستگاه مرتبط هستند؛ بنابراین عدم قدرتمند بودن گوشی هوشمند یا کامپیوتر شما باعث می‌شود منابع سخت‌افزاری لازم در اختیار تلفن‌های نرم‌افزاری قرار نگیرد در نتیجه برقراری ارتباط دچار اختلال شده و کیفیت مکالمه کاهش می‌یابد.

اختلال در مکالمه به معنای کاهش کیفیت صدا است. اشتراک‌گذاری منابع سخت‌افزاری از معایب تلفن نرم‌افزار است که به دلیل اختصاصی‌بودن سیستم عامل تلفن‌های سخت‌افزاری بوده چرا که سیستم‌ عامل‌ها، منابع سخت‌افزاری را برای خود تغذیه کرده و آن‌ها را با نرم‌افزارها یا سایر سیستم‌ها به اشتراک نمی‌گذارند.

تفاوت ویپ و سافت فون

تفاوت ویپ و سافت فون

ویپ (VoIP) و سافت فون دو تکنولوژی مختلف هستند. ویپ یک فناوری است که به شما اجازه می‌دهد تماس‌های صوتی را با استفاده از اینترنت برقرار کنید، در حالی که سافت فون یک نرم‌افزار است که به شما اجازه می‌دهد از قابلیت‌های مختلف ویپ، مانند تماس صوتی و تصویری، ارسال پیام، اشتراک گذاری فایل و… استفاده کنید. بنابراین، ویپ یک فناوری برای انتقال صدا از طریق اینترنت است، در حالی که سافت‌فون یک نرم‌افزار است که این امکان را فراهم می‌کند تا از ویپ برای برقراری تماس‌های صوتی استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر درباره جزئیات ویپ، به مقاله VOIP چیست، مراجعه فرمایید.

 

کلام پایانی 

سافت فون نوعی نرم‌افزار است که جهت برقراری تماس‌های تلفنی در سیستم ویپ کاربرد دارد. این نرم‌افزار روی دستگاه‌هایی مانند گوشی تلفن هوشمند، تبلت و رایانه قابل نصب است. این‌گونه نرم‌افزارها از طریق اینترنت یا شبکه داخلی سازمان، با استفاده از فناوری VoIP به سیستم تلفن تحت‌شبکه متصل شده و همان امکانات تلفن ویپ سخت‌افزاری را در اختیارتان قرار می‌دهد. پشتیبانی از چند خط، برقراری تماس‌های صوتی، قابلیت Hold یا نگه‌داشتن فرد پشت خط و شماره‌گیری و انتقال تماس از جمله امکانات و کاربردهای تلفن نرم‌افزار به شمار می‌آیند.

سافت فون‌ها در قالب نرم‌افزارهایی جهت برقراری تماس‌های تلفنی از راه تکنولوژی ویپ هستند که دارای ویژگی‌های مطلوب و شاخصی از جمله برقراری تماس سه‌جانبه، قابلیت Caller ID یا اعلام شماره تماس‌گیرنده، قابلیت Call Waiting یا انتظار تماس، پیام صوتی و قطع و کنترل صدا است. استفاده از سافت فون کاربرپسند بوده و امکان ارتقا دارد. همچنین در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند و ارتباطی امن برقرار کرده و قابلیت کنترل از راه دور دارد. همچنین به خطوط اختصاصی نیازی ندارد و امکان ایجاد ارتباط یکپارچه را فراهم می‌آورد.

سافت فون‌ها بیشتر در مرکز تماس Call Center استفاده می‌شوند و این امکان را برای اپراتور فراهم می‌آورد که بدون نیاز به تلفن‌های سخت‌افزاری و با استفاده از هدست روی گوشی خود، قادر به پاسخگویی به تماس‌گیرندگان باشد. این تلفن نرم‌افزار بهترین گزینه برای مراکز تماس است که علاوه بر کاهش هزینه‌ها، راندمان کاری را نیز افزایش خواهد داد. البته سافت فون‌ها برای  افرادی که در شرکت حضور ندارند و پشت‌میزنشین نیستند، بسیار مناسب است. چرا که این‌گونه از تلفن‌های نرم‌افزاری با توجه به برخورداری از قابلیت نصب روی گوشی، امکان پاسخگویی به تماس‌ها از خارج شرکت و راه دور را نیز فراهم می‌آورند؛ بنابراین امکان دورکاری را نیز فراهم خواهند آورد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *