تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ چیست؟

کسب‌وکارها برای مدیریت بهتر تماس‌های خود بایستی با تکنولوژی روز همگام شوند. درک تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ بهره‌وری کسب‌و‌کار را افزایش می‌دهد و ارتباط با مشتری را بهینه‌سازی می‌کند.
در دنیای امروز که شاهد تحولات سریع تکنولوژی هستیم، انتخاب بین سیستم‌های سنتی و راه‌حل‌های نوین به یک چالش همیشگی تبدیل شده است. صنعت ارتباطات نیز از این قاعده مستثنی نیست و شاهد رقابت نفس‌گیری بین تلفن‌های آنالوگ، نمادی از گذشته و سیستم‌های ویپ، پیشگامان دنیای دیجیتال، هستیم.
در این مقاله از راویستک، به بررسی و مقایسه این دو فناوری پرداخته خواهد شد.

سیستم ویپ که بر ارسال صدا از طریق اینترنت تأکید دارد و تلفن‌های سانترال قدیمی که بر اساس فناوری سنتی تلفن‌های سیمی کار می‌کنند.
این بررسی به ما کمک می‌کند تا بیشتر درک کنیم که هر فناوری چگونه عمل می‌کند، مزایا و معایب آن چیست و کدام‌یک بهترین گزینه برای نیازهای مختلف سازمانی و کسب‌وکارها است.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

برای درک بهتر تفاوت این دو سیستم ارتباطی بهتر است درباره هر کدام از آن‌ها بیشتر بدانیم. تلفن‌های آنالوگ که به سانترال‌های قدیمی نیز معروف هستند، نوعی سیستم تلفنی هستند که در گذشته به‌طور گسترده در سازمان‌ها و شرکت‌ها برای مدیریت تماس‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفتند.
این سیستم‌ها به‌عنوان دستگاه‌های فیزیکی مرکزی عمل می‌کنند و از طریق کابل‌های مسی برای برقراری ارتباط بین کاربران و خطوط تلفن شهری استفاده می‌شوند. برای ارتقای این نوع تلفن‌ها بایستی کابل کشی جدید صورت بگیرد.
تلفن ویپ به معنای تلفنی که از طریق پروتکل صوتی روی اینترنت عمل می‌کند است. به‌جای استفاده از خطوط تلفن سنتی، تلفن ویپ از شبکه اینترنت برای انتقال صدا استفاده می‌کند.
این نوع تلفن‌ها معمولاً دارای ویژگی‌های پیشرفته‌ای ازجمله امکان مدیریت مکالمات، انتقال تصاویر و داده‌ها به‌صورت هم‌زمان و امکانات اضافی مانند صندوق پستی صوتی و کنفرانس‌های تصویری هستند.
در ادامه با بررسی تفاوت‌های سیستم ویپ و سانترال قدیمی به شما کمک می‌کنیم تا برای کسب‌وکار و سازمان خود بهترین تجهیزات ارتباطی را متناسب با نیازهای مجموعه، تهیه کنید.

تکنولوژی

یکی از تفاوت‌های بنیادی بین استفاده از سانترال‌های آنالوگ و سیستم‌های ویپ، نحوه انتقال سیگنال‌ها است. در سانترال‌های قدیمی سیگنال‌های صوتی به‌صورت امواج الکتریکی پیوسته و از طریق سیم‌های مسی منتقل می‌شوند.
در این نوع تلفن‌ها کیفیت صدا به طول خط، شرایط محیطی و نویز موجود در خطوط مسی بستگی دارد. امکان افت کیفیت صدا و قطع مکالمه در مسافت‌های طولانی یا شرایط نامناسب وجود دارد.
در حالی که در سیستم‌های ویپ صدا به‌صورت بسته‌های داده دیجیتال فشرده‌سازی و سپس از طریق شبکه (اعم از اینترنت یا شبکه محلی) ارسال می‌شود. کیفیت صدا به پهنای باند شبکه و کیفیت تجهیزات بستگی دارد. به دلیل استفاده از بستر دیجیتال، افت کیفیت صدا و قطع مکالمه به‌ندرت رخ می‌دهد.
یکی از نکات کلیدی در مورد سیستم‌های تلفنی ویپ، این است که کاربران در هر زمان و مکانی که به شبکه متصل باشند، می‌توانند تماس برقرار کرده و یا تماس‌های دریافتی را پاسخ دهند.
با توجه به وابستگی سیستم‌های آنالوگ به خطوط تلفن شهری و محدودیت‌های ذاتی آن‌ها، جایگزینی این سیستم‌ها با ویپ به‌راحتی و بدون نیاز به تغییرات عمده در زیرساخت شبکه امکان‌پذیر است.
در حالی که سیستم‌های تلفنی سانترال سنتی منحصراً به انتقال صدا از طریق سیم‌های مسی محدود می‌شوند، ویپ دنیایی از امکانات چندرسانه‌ای را به شما ارائه می‌دهد.

ویژگی‌ها

هر دو سیستم تلفنی ویپ و سانترال قدیمی امکان برقراری و دریافت تماس را فراهم می‌کنند، اما در دنیای حرفه‌ای، ویپ حرف اول را می‌زند و در عین حال، مقرون به‌صرفه‌تر نیز است.
دهه‌ها از عمر سیستم‌های تلفنی آنالوگ می‌گذرد و در این مدت، شاهد پیشرفت اندکی در قابلیت‌های آن‌ها بوده‌ایم. محدودیت‌های ذاتی این سیستم‌ها، چالش‌های متعددی را برای کسب‌وکارها به وجود می‌آورد.
ویژگی عدم مقیاس‌پذیری تلفن‌های آنالوگ موجب می‌شود که افزایش تعداد خطوط یا کاربران در این سیستم‌ها دشوار و پرهزینه باشد. همچنین نیاز به سخت‌افزار اضافی و کابل‌کشی جدید برای ارتقای سیستم، چالش‌های عملیاتی متعددی را به همراه دارد.
خدمات VOIP، در مقایسه با تلفن‌های سانترال قدیمی ، دریچه‌ای نو به‌سوی دنیایی از امکانات گشوده‌اند و این موضوع را با هزینه‌ای بسیار کمتر انجام می‌دهند. برخلاف محدودیت‌های تلفن‌های آنالوگ، ویپ طیف گسترده‌ای از قابلیت‌ها را به شما ارائه می‌دهد.
کیفیت صدای شفاف و واضح، قابلیت‌های پیشرفته مانند تماس‌های تصویری، کنفرانس و اشتراک‌گذاری اطلاعات، قابلیت یکپارچه‌سازی با سایر ابزارها و نرم‌افزارهای کاربردی و مدیریت و نظارت آسان بر سیستم عملکرد سیستم تلفنی ویپ را به نمایش می‌گذارد.
همچنین VOIP با کاهش هزینه‌های مربوط به خطوط تلفن، سخت‌افزار و نگهداری و مصرف برق پایین و نیاز به زیرساخت‌های ساده‌تر به صرفه‌جویی هزینه‌ها در بلندمدت می‌پردازد.
قابلیت Find Me/Follow Me در تلفن‌های ویپ دریافت تماس‌ها در هر مکان و دستگاهی را امکان پذیر می‌کند و با جمع‌آوری داده‌های مربوط به تماس‌ها، ایمیل‌ها، پیام‌ها و سایر ابزارهای ارتباطی در یک پلتفرم واحد، به یک ارتباط یکپارچه کمک می‌کند.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ
اگر به دنبال این هستید که بر روی کسب‌وکارتان کنترل بیشتری داشته باشید و تجربه تماس‌هایتان را ارتقا دهید، سیستم تلفنی ویپ، کلید دستیابی به این هدف است. در ادامه به معرفی برخی از ویژگی‌های VoIP می‌پردازیم.
جابه‌جایی: یکی از قابلیت‌های کلیدی تلفن‌های ویپ که آن را از سیستم‌های تلفنی سنتی متمایز می‌کند، ویژگی جابجایی است. با این ویژگی شما می‌توانید بدون توجه به مکان فیزیکی خود، از طریق هر دستگاهی به خط تلفن خود دسترسی داشته باشید و تماس برقرار کنید.
انتقال تماس: این ویژگی در VoIP به شما این امکان را می‌دهد تا مکالمات تلفنی را به دستگاه دیگری منتقل کنید، بدون اینکه ارتباط تلفنی قطع شود. با این ویژگی، شما می‌توانید مکالمات خود را به یک دستگاه دیگر، مانند یک تلفن همراه یا یک تلفن دفتری، انتقال دهید و به‌صورت مستقیم از آنجا کار خود را پیگیری کنید.
پاسخگویی اتوماتیک: سیستم پاسخگویی اتوماتیک (IVR) یکی از قابلیت‌های کاربردی تلفن‌های ویپ است که به شما کمک می‌کند تا در صورت عدم حضور در محل کار یا مشغول بودن، به‌طور خودکار به تماس‌های ورودی پاسخ داده و اطلاعات لازم را به تماس‌گیرنده ارائه دهید.
ضبط مکالمات: ویژگی ضبط مکالمات در VoIP به شما اجازه می‌دهد تا مکالمات تلفنی را به‌صورت دیجیتال ضبط کنید. با این ویژگی شما می‌توانید مکالمات خود را برای مراجعه‌های آینده، بررسی محتوا یا ثبت اطلاعات مهم ضبط و ذخیره کنید.
صندوق صوتی: صندوق صوتی یکی از قابلیت‌های کاربردی تلفن‌های ویپ است که به شما امکان می‌دهد تا در صورت عدم امکان پاسخگویی به تماس، پیام‌های صوتی را ضبط و ذخیره کنید تا بعداً به آن‌ها گوش دهید.
قابلیت استفاده از تلفن نرم‌افزاری: یکی از ویژگی‌های مهم و پرکاربرد در VoIP است. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا با استفاده از یک نرم‌افزار ویژه روی دستگاه‌های هوشمند، تبلت‌ها یا کامپیوترها، به‌عنوان یک تلفن واقعی عمل کنید و مکالمات تلفنی را از طریق اینترنت انجام دهید.
تجمیع کسب‌وکار: این ویژگی در ویپ به معنای یکپارچه‌سازی تمامی ابزارها و فرآیندهای ارتباطی شما در یک پلتفرم واحد مبتنی بر ویپ است. این رویکرد نوین، مزایای متعددی ازجمله افزایش کارایی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، ارتقای تعاملات و … را برای کسب‌وکارتان به ارمغان می‌آورد.

هزینه‌ها

هزینه‌های گزاف تلفن‌های آنالوگ و سانترال‌های قدیمی بسیاری از کسب‌و‌کارها و سازمان‌ها را به دنبال راه‌حلی جدید برای ارتباطات هدایت می‌کند.
کابل‌کشی مجزا، تجهیزات گران‌قیمت، جابجایی دشوار، قبوض تلفن نجومی و … همه با استفاده از تلفن ویپ از بین خواهد رفت و شما صرفه‌جویی چشمگیری در زمان و انرژی سازمان خود خواهید داشت.
قابلیت اطمینان به معنای عملکرد صحیح و مداوم تلفن است. تلفن‌های قدیمی به دلیل داشتن خط اختصاصی برای هر بخش، از ثبات تماس بالایی برخوردار بودند؛ اما این روش در گذر زمان منسوخ شده و دیگر قابل اعتماد نیست.
دلیل این امر استفاده از سانترال‌های قدیمی و عدم انعطاف‌پذیری در برقراری تماس است. در دنیای پویای امروز، اتکا به چنین تلفن‌های ثابتی غیرقابل تصور و حتی غیرممکن به نظر می‌رسد.
شاید در گذشته، نگرانی‌هایی در مورد پایداری و امنیت تماس‌های VoIP وجود داشت، اما امروز دیگر جای نگرانی نیست. سیستم‌های تلفن VoIP با پیشرفت‌های چشمگیر در شبکه‌های کامپیوتری و امنیت، به اعتمادپذیری و ثباتی بی‌نظیر دست پیدا کرده‌اند.
برای درک بهتر اینکه سیستم VOIP چیست بهتر است مقاله مربوطه را مطالعه فرمایید.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

مقیاس‌پذیری

ویژگی مقیاس‌پذیری در تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ نقش بسیار مهمی دارد. در سیستم ویپ، مقیاس‌پذیری به معنای قابلیت افزایش یا کاهش ظرفیت سیستم به‌صورت دینامیک است؛ به عبارت دیگر، با افزایش یا کاهش تعداد کاربران یا نیازهای ارتباطی، سیستم VoIP به‌راحتی می‌تواند تطبیق پذیری کند.
از طرفی، در تلفن‌های سانترال قدیمی ، مقیاس‌پذیری به‌طور معمول مرتبط با افزودن یا تعویض تجهیزات فیزیکی مانند خطوط تلفنی و سانترال‌ها است. این نیاز به تغییرات فیزیکی و موقتی ممکن است هزینه و زمان بیشتری را به همراه داشته باشد.
بنابراین، ویژگی مقیاس‌پذیری در سیستم ویپ، به سازمان‌ شما این امکان را می‌دهد تا با تغییرات نیازها، به‌راحتی و با کمترین هزینه، سیستم ارتباطات خود را تطبیق دهد. این ویژگی بهبود قابلیت انعطاف‌پذیری و کارایی سازمان‌ها را در مواجهه با چالش‌های مختلف ارتباطی فراهم می‌کند.

قابلیت اطمینان

قابلیت اطمینان، یکی از مهم‌ترین فاکتورها در انتخاب سیستم تلفنی برای هر سازمان یا کسب‌وکاری به‌حساب می‌آید. کیفیت تماس در سیستم‌های تلفنی آنالوگ در مسافت‌های دور به دلیل افت سیگنال کاهش می‌یابد.
یافتن و حل مشکلات در سیستم‌های سانترال قدیمی می‌تواند دشوار و زمان‌بر باشد؛ ولی راه‌اندازی و نگهداری این سیستم‌ها نسبتاً آسان است.
از طرفی سیستم VOIP از طریق شبکه‌های کامپیوتری کار می‌کند که معمولاً از خطوط تلفن ثابت قابل اعتمادتر هستند. به‌طور کلی کیفیت صدای بهتری نسبت به تلفن‌های آنالوگ ارائه می‌دهد، به‌خصوص در مسافت‌های طولانی.
اضافه کردن یا حذف خطوط جدید در VoIP به آسانی و بدون نیاز به کابل‌کشی انجام می‌شود. همچنین ویپ طیف وسیعی از امکانات پیشرفته مانند کنفرانس صوتی، صندوق صوتی و مدیریت تماس را ارائه می‌دهد؛ اما راه‌اندازی و پیکربندی VoIP ممکن است برای افراد غیر فنی دشوارتر باشد.

جابه‌جایی افراد تیم

در سیستم VoIP، جابجایی افراد تیم بسیار آسان و سریع است؛ زیرا با استفاده از تلفن‌های نرم‌افزاری و اتصال به شبکه اینترنت، اعضای تیم می‌توانند از هر کجا که دسترسی به اینترنت دارند، به تلفن‌های خود دسترسی داشته باشند و از آن‌ها استفاده کنند. این امکان به افراد تیم اجازه می‌دهد که با حضور در محل کار یا از راه دور، به‌طور مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
در تلفن‌های آنالوگ، جابجایی افراد تیم ممکن است پیچیده و زمان‌بر باشد؛ زیرا هرگونه تغییرات یا جابجایی افراد ممکن است نیاز به تغییرات فیزیکی در تجهیزات مرتبط با تلفن‌های سنتی داشته باشد، ازجمله کابل‌کشی و تنظیمات سیستم. این مسئله ممکن است باعث تأخیر در ارتباطات و هزینه‌های اضافی برای سازمان شود.
به‌طور کلی، در سیستم ویپ با استفاده از تلفن‌های نرم‌افزاری و شبکه اینترنت، جابجایی افراد تیم به‌راحتی امکان‌پذیر است و به افزایش انعطاف‌پذیری و کارایی تیم‌ها کمک می‌کند. در حالی که در تلفن‌های سانترال قدیمی ، این فرآیند ممکن است پیچیده و زمان‌بر باشد و به هزینه‌های اضافی برای سازمان انجامد.

استانداردها و تکنولوژی

سیستم‌های تلفن آنالوگ از استانداردهای مخابراتی قدیمی مانند PSTN و FSK استفاده می‌کنند و قابلیت اتصال محدود به این دستگاه‌ها مانند تلفن‌های رومیزی و فکس دارند.
این تلفن‌ها بر پایه سیگنال‌های آنالوگ کار می‌کنند که محدودیت‌هایی در کیفیت صدا و قابلیت‌های سیستم ایجاد می‌کنند. همچنین برای برقراری تماس به سیم‌کشی و تجهیزات جداگانه نیاز دارند.
سیستم تلفنی VOIP از استانداردهای مبتنی بر IP مانند SIP و H.323 استفاده می‌کنند و امکان اتصال به طیف وسیعی از دستگاه‌ها مانند تلفن‌های IP، نرم‌افزارهای تلفن و سخت‌افزارهای کنفرانس را فراهم می‌کنند.
یکی از امکانات سیستم تلفن VOIP این است که بر پایه سیگنال‌های دیجیتال کار می‌کند که کیفیت صدای بهتر و قابلیت‌های پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهد. همچنین از طریق شبکه‌های کامپیوتری موجود مانند اینترنت قابل استفاده هستند.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

نوع کسب‌وکار

برای کسب‌وکارهای فناورانه و مدرن ، استفاده از سیستم VoIP معمولاً توصیه می‌شود. این امر به دلیل امکانات پیشرفته، انعطاف‌پذیری بالا و کاهش هزینه‌های ارتباطات است. شرکت‌هایی که به دنبال ارتباطات مؤثر، انعطاف‌پذیری بالا و بهره‌وری بیشتر هستند، می‌توانند از سیستم ویپ بهره‌مند شوند.
برای برخی کسب‌وکارهای سنتی و کوچک، استفاده از تلفن‌های سانترال قدیمی همچنان ممکن است مورد توجه باشد. این ممکن است به دلیل سادگی و آشنایی بیشتر با فناوری‌های سنتی و همچنین ارتباط مستقیم با اپراتورهای تلفن باشد. کسب‌وکارهایی که نیاز به ارتباطات ساده و قابل اعتماد دارند، ممکن است انتخاب کنند تا با تلفن‌های آنالوگ کار کنند.
به‌طور کلی، نوع کسب‌وکار به‌عنوان یکی از تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ و نیازهای شما تعیین‌کننده‌ای برای انتخاب بین سیستم ویپ و سانترال‌های قدیمی محسوب می‌شود. از طرفی، توجه به امکانات پیشرفته و انعطاف‌پذیری بالای سیستم ویپ می‌تواند برای کسب‌وکارهایی که به دنبال رشد و بهبود مستمر هستند، بسیار حیاتی باشد.

تماس داخلی

برقراری تماس داخلی بین بخش‌های مختلف یک سازمان، نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و ارتباطات دارد. در تلفن‌های آنالوگ ظرفیت تعداد خطوط داخلی محدود است و افزایش ظرفیت به سختی و با هزینه بالا انجام می‌شود.
تماس‌های کنفرانسی، انتقال تماس و قابلیت‌های پیشرفته دیگر در سیستم‌های آنالوگ به‌راحتی امکان‌پذیر نیست و عیب‌یابی و نگهداری از این سیستم‌ها می‌تواند دشوار و پرهزینه باشد.
از طرفی راه‌اندازی و استفاده از سیستم‌های سانترال قدیمی نسبتاً آسان است و تجهیزات اولیه این سیستم‌ها ارزان‌تر از VoIP هستند.
سیستم تلفنی ویپ از طریق شبکه‌های کامپیوتری کار می‌کند و افزایش ظرفیت به‌راحتی و بدون نیاز به سیم‌کشی انجام می‌شود. این سیستم طیف وسیعی از قابلیت‌های پیشرفته مانند کنفرانس صوتی، انتقال تماس، صندوق صوتی و مدیریت تماس را ارائه می‌دهد.
سازمان شما می‌تواند در هزینه‌های ارتباطی به‌خصوص در مورد تماس‌های بین بخش‌ها صرفه‌جویی کند؛ اما از طرفی راه‌اندازی و پیکربندی VoIP ممکن است برای افراد غیر فنی دشوارتر باشد و قطع برق یا مشکلات شبکه می‌تواند منجر به قطع تماس در VoIP شود.

امنیت

در سیستم VoIP، امنیت اطلاعات باید به خوبی مدیریت شود، زیرا مکالمات بر اساس اینترنت انجام می‌شوند. امنیت در این سیستم ممکن است به‌وسیله رمزنگاری اطلاعات، استفاده از فایروال و سایر روش‌های امنیتی افزایش یابد. همچنین، نصب به‌روزرسانی‌های امنیتی نیز بسیار حیاتی است.
در تلفن‌های آنالوگ، امنیت معمولاً کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، زیرا مکالمات بر روی شبکه‌های سنتی و از طریق خطوط تلفن انجام می‌شوند؛ اما با افزایش استفاده از تکنولوژی‌های دیجیتال و اینترنت، نیاز به توجه بیشتر به امنیت اطلاعات در این سیستم‌ها نیز احساس می‌شود.
می‌توان گفت هر دو سیستم دارای چالش‌های امنیتی خاص خود هستند. در حالی که در سیستم ویپ، نیاز به مدیریت و توجه بیشتر به امنیت اطلاعات وجود دارد، در تلفن آنالوگ نیاز به‌روزرسانی و تقویت امنیت به‌مرور زمان حس می‌شود تا با تکنولوژی‌های جدید مراقبت شود.

میزان قطعی

قابلیت اطمینان و پایداری تماس‌ها، برای هر کسب‌وکاری از اهمیت بالایی برخوردار است. در سیستم‌های تلفن آنالوگ قطع برق یا مشکلات خطوط مخابراتی می‌تواند منجر به قطع تماس شود و کیفیت تماس در مسافت‌های دور به دلیل افت سیگنال کاهش می‌یابد.
اگر بدانید سانترال چیست، می‌توان گفت یافتن و حل مشکلات در سیستم‌های آنالوگ می‌تواند دشوار و زمان‌بر باشد. درحالی‌که سانترال‌های قدیمی به‌طور کلی از قابلیت اطمینان بالایی در مسافت‌های کوتاه برخوردارند.
سیستم‌های تلفن ویپ از طریق شبکه‌های کامپیوتری کار می‌کند که معمولاً از خطوط تلفن ثابت قابل اعتمادتر هستند و به‌طور کلی کیفیت صدای بهتری نسبت به تلفن‌های آنالوگ ارائه می‌دهند.
VoIP می‌تواند از گزینه‌های پشتیبان مانند خطوط سیار یا راهکارهای ابری برای جلوگیری از قطعی تماس استفاده کند؛ اما قطع برق یا مشکلات شبکه می‌تواند منجر به قطع تماس در VoIP شود.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

تماس‌های بین‌المللی

در سیستم VoIP، تماس‌های بین‌المللی معمولاً با هزینه کمتری انجام می‌شوند. این امر به دلیل استفاده از اینترنت برای انتقال صدا و داده‌ها است. بسیاری از سرویس‌های VoIP ارائه‌دهنده بسته‌های تماس بین‌المللی با قیمت مناسبی هستند که می‌تواند برای سازمان‌ها و کاربران تجاری مفید باشد.
در تلفن‌های آنالوگ، تماس‌های بین‌المللی ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند. برای انجام تماس‌های بین‌المللی با استفاده از این تلفن‌ها ، نیاز به سیم‌کشی و اتصال به شبکه‌های تلفن سنتی است که هزینه‌های اضافی را به دنبال دارد.
در حالت کلی در سیستم VoIP، امکان انجام تماس‌های بین‌المللی با هزینه کمتر و انعطاف‌پذیری بیشتر وجود دارد، در حالی که در تلفن‌های آنالوگ، ممکن است هزینه‌ها بیشتر و مراحل بیشتری برای برقراری تماس‌های بین‌المللی وجود داشته باشد.

صندوق صوتی حرفه‌ای

در سیستم تلفنی ویپ، صندوق صوتی معمولاً یک قابلیت نرم‌افزاری است که به‌صورت دیجیتال ارائه می‌شود. این صندوق صوتی معمولاً قابلیت‌های پیشرفته‌ای مانند پیام‌های خوشامدگویی شخصی‌سازی شده، امکان ارسال و دریافت پیام‌های صوتی از طریق ایمیل یا اپلیکیشن‌های موبایل و قابلیت انتقال پیام‌های صوتی به‌صورت مستقیم به گوشی‌های همراه دارد
در تلفن‌های سانترال قدیمی، صندوق صوتی معمولاً به‌صورت سخت‌افزاری به‌عنوان یک قطعه جداگانه ارائه می‌شود. این صندوق صوتی معمولاً قابلیت‌های محدودتری نسبت به صندوق صوتی دیجیتال دارد و بیشتر برای ذخیره پیام‌های صوتی و مراکز پیام‌رسانی ساده استفاده می‌شود.
در سیستم ویپ، صندوق صوتی حرفه‌ای دارای قابلیت‌های پیشرفته‌تر و امکانات بیشتری است که ارتباطات تلفنی را بهبود می‌بخشد، در حالی که در تلفن‌های آنالوگ، صندوق صوتی معمولاً به‌عنوان یک قطعه سخت‌افزاری ساده عمل می‌کند و امکانات آن محدودتر است.

تماس چندرسانه‌ای

امروزه، نیاز به برقراری تماس‌های چندرسانه‌ای که شامل صوت، تصویر و اشتراک‌گذاری محتوا هستند، در سازمان‌ها به‌طور چشمگیری افزایش یافته است و شناخت تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ در مورد این موضوع ضرورت دارد.
در سانترال‌های قدیمی تماس چندرسانه‌ای به‌صورت محدودتر و با استفاده از تجهیزات جداگانه مانند ویدئوفون‌ها یا دوربین‌های تصویری انجام می‌شود.
این امر ممکن است به دلیل محدودیت‌های فنی و قابلیت‌های محدود سیستم‌های تلفن سانترال قدیمی باشد و برای ارتباطات چندرسانه‌ای نیاز به تجهیزات و هزینه‌های اضافی داشته باشد.
اما در سیستم VoIP، تماس چندرسانه‌ای معمولاً با استفاده از اینترنت و از طریق نرم‌افزارهای ویژه انجام می‌شود. این امر به کاربران امکان می‌دهد تا به‌طور هم‌زمان به‌صورت صوتی، تصویری و حتی ارسال پیام‌های متنی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
همچنین، امکاناتی مانند اشتراک گذاری صفحه نمایش، ارسال فایل و ایجاد گروه‌های کنفرانسی نیز در این سیستم‌ها معمولاً فراهم می‌شود.
می‌توان گفت در سیستم ویپ، تماس چندرسانه‌ای با استفاده از اینترنت و نرم‌افزارهای ویژه به‌طور گسترده پشتیبانی می‌شود و امکانات بیشتری را ارائه می‌دهد، در حالی که در تلفن‌های آنالوگ، این امکانات معمولاً محدودتر و ممکن است نیاز به تجهیزات جداگانه و هزینه‌های بیشتری داشته باشد.
درباره استفاده از ویپ نیز دغدغه‌هایی وجود دارد که پیشنهاد می‌شود مقاله اشتباهات استفاده از VOIP را مطالعه کنید.

ویژگی‌های دستگاه تلفن

دستگاه‌های تلفن VoIP برای ارسال و دریافت تماس‌ها به شبکه اینترنت متصل می‌شوند، قابلیت ارسال و دریافت تماس‌های صوتی، تصویری و پیام‌های متنی دارند و امکان تنظیم و تنظیمات شخصی سازی برای هر کاربر از طریق رابط کاربری نیز وجود دارد.
همچنین شما می‌توانید به ضبط پیام‌های صوتی و مدیریت آن‌ها از طریق نرم‌افزار بپردازید. در سیستم ویپ قابلیت افزودن خطوط تلفنی بدون نیاز به تغییرات فیزیکی نیز وجود دارد.
در سانترال‌های قدیمی اتصال به خطوط تلفن سنتی و عملکرد بر اساس سیگنال‌های الکتریکی صورت می‌گیرد که برای کسب‌وکارها و محیط‌هایی که به سیستم‌های سنتی و آشنا نیاز دارند.
سیستم‌های آنالوگ عملکرد ساده و آشنا برای کاربرانی که با تلفن‌های سنتی آشنا هستند، دارند و با توجه به ساختار ساده، آن‌ها معمولاً دارای عمر مفید بالا و عملکرد پایداری هستند.

تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ

استفاده از اینترنت

در سیستم VoIP، اینترنت یکی از اجزای اصلی برای ارتباطات تلفنی استفاده می‌شود. تماس‌ها از طریق شبکه اینترنت منتقل می‌شوند و این باعث می‌شود که تماس‌ها همراه با داده‌های دیگر نظیر تصویر و پیام‌های متنی ارسال شوند. بدین ترتیب، سیستم VoIP نیازمند اتصال به شبکه اینترنت برای عملکرد صحیح خود است.
در تلفن‌های آنالوگ، اینترنت معمولاً به‌عنوان روش ارتباطی استفاده نمی‌شود. ارتباطات تلفنی بر اساس خطوط تلفن سنتی و اتصالات فیزیکی انجام می‌شوند، بدین ترتیب نیاز به اینترنت برای برقراری تماس‌ها وجود ندارد.
با این وجود، در تلفن‌های سانترال قدیمی نیز امکاناتی مانند استفاده از اینترنت برای ارسال و دریافت پیام‌های صوتی و اطلاعات می‌تواند وجود داشته باشد، اما این امکانات بسیار محدودتر و از نظر تعداد و انواع آن‌ها، کمتر از سیستم VoIP است.

شخصی سازی

در سانترال‌های قدیمی شخصی‌سازی عمدتاً به‌صورت تنظیمات سخت‌افزاری مانند تنظیم زنگ تماس یا ضبط دفترچه تلفن و قابلیت‌های مشابه انجام می‌شود. تلفن‌های آنالوگ معمولاً امکانات پیشرفته‌ای مانند مدیریت تلفن از راه دور یا افزودن افزونه‌های نرم‌افزاری ندارند، بنابراین شخصی‌سازی آن‌ها معمولاً محدودتر است.
از طرفی تغییرات بیشتری در شخصی‌سازی تلفن سانترال قدیمی به تغییرات در سخت‌افزار نیاز دارد که این امر ممکن است زمان‌بر و پیچیده باشد.
شما می‌توانید از طریق رابط کاربری نرم‌افزار تلفن VoIP خود، تنظیمات مختلفی را شخصی‌سازی کنید، ازجمله افزودن مخاطبین، تغییر زنگ‌های تماس و پیکربندی دستگاه به نحوه‌ای که به نیازهایتان بیشتر بپردازید.
همچنین می‌توانید از طریق وب مدیریتی به تنظیمات تلفن خود دسترسی داشته باشند، حتی اگر در محیط دفتر حضور نداشته باشید. سیستم VoIP قابلیت اضافه کردن و حذف ویژگی‌ها و افزونه‌ها را فراهم می‌کند که با این امکان شما می‌توانید تجربه تلفنی خود را بر اساس نیازهای خود شخصی‌سازی کنید.

سازگاری با تلفن همراه

امروزه، استفاده از تلفن‌های همراه در محیط‌های کاری به‌طور فزاینده‌ای رایج شده است. تلفن‌های آنالوگ با اکثر تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های تلفن سازگار نیستند؛ و استفاده از تلفن‌های همراه با این سیستم‌های تلفنی قابلیت‌های محدودی مانند برقراری تماس، دریافت تماس و چک کردن صندوق صوتی را ارائه می‌دهد.
از آن طرف VOIP از طیف وسیعی از تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های تلفن پشتیبانی می‌کند و امکان استفاده از قابلیت‌های پیشرفته مانند کنفرانس صوتی و تصویری، اشتراک‌گذاری صفحه نمایش، ضبط تماس، انتقال تماس، مدیریت تماس و … را بر روی تلفن‌های همراه فراهم می‌کند.
ویپ کیفیت صدای بسیار بالایی را برای تماس‌های برقرار شده از طریق تلفن همراه ارائه می‌دهد و امکان استفاده از تلفن‌های همراه در هر مکانی که به اینترنت دسترسی دارید را فراهم می‌کند. همچنین مراکز پشتیبان VOIP از این خدمات پشتیبانی می‌کنند.

قابلیت به‌روزرسانی

سیستم‌های تلفنی ویپ به‌راحتی از طریق اتصال به اینترنت قابلیت به‌روزرسانی نرم‌افزاری دارند. این به شما این امکان را می‌دهد تا به‌روزرسانی‌های امنیتی، افزونه‌ها و ویژگی‌های جدید را بدون نیاز به تعویض سخت‌افزار اعمال کنید.
قابلیت اضافه کردن افزونه‌ها و نرم‌افزارهای جدید به سیستم VoIP و انعطاف‌پذیری بیشتر در استفاده از ویژگی‌های جدید و به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را نیز برای شما فراهم می‌کند.
تلفن‌های آنالوگ معمولاً به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری کمتری نسبت به سیستم‌های VoIP دارند. این به معنای این است که برای به‌روزرسانی ویژگی‌ها و امکانات، ممکن است نیاز به تعویض سخت‌افزار یا انجام تغییرات فیزیکی دیگر باشد.
استفاده از سخت‌افزارهای سنتی در تلفن‌های آنالوگ می‌تواند محدودیت‌هایی را برای به‌روزرسانی و اضافه کردن ویژگی‌های جدید ایجاد کند، زیرا نیاز به تغییرات فیزیکی ممکن است هزینه و زمان بیشتری را مستلزم شود.

درگیر شدن تیم IT

تیم IT باید تلفن‌های آنالوگ ازجمله اتصال به خطوط تلفن و تنظیمات سخت‌افزاری را نصب و پیکربندی کند و مدیریت و پیکربندی خطوط تلفنی و سانترال‌های آنالوگ برای ارتباط داخلی و خارجی بر عهده بگیرد. همچنین رفع اشکالات فنی و سخت‌افزاری مربوط به این تلفن‌ها بر عهده تیم IT است.
تیم IT باید شبکه را برای ارتباط با سیستم VoIP ازجمله تنظیمات اینترنت، فایروال و سایر تنظیمات شبکه پیکربندی کند. نصب، پیکربندی و به‌روزرسانی نرم‌افزار‌های موردنیاز برای اجرای سیستم VoIP را این تیم بر عهده دارند.
در کل، تیم IT درگیری‌های متفاوتی برای پیکربندی، مدیریت و پشتیبانی از سیستم VoIP و تلفن آنالوگ دارد که به نیازها و ویژگی‌های هر یک از این سیستم‌ها بستگی دارد.

کلام پایانی

شناخت تفاوت سیستم ویپ و تلفن آنالوگ به هر کسب‌وکاری کمک می‌کند، در حالی که سیستم VoIP امکانات بیشتری ارائه می‌دهد، ازجمله امکان تماس‌های چندرسانه‌ای، پیام‌های صوتی دیجیتال و قابلیت انعطاف‌پذیری بالا، سانترال‌های قدیمی همچنان در بسیاری از محیط‌های کاری و کسب‌وکارها به دلیل سادگی عملکرد و استفاده از زیرساخت‌های سنتی ترجیح داده می‌شود.
با این حال، با پیشرفت روزافزون فناوری و توجه به امکانات و کارایی بالاتر، استفاده از سیستم VoIP به‌عنوان راهکار ارتباطی از طریق اینترنت در بسیاری از سازمان‌ها و کسب‌وکارها به‌عنوان یک گزینه مطرح شده است که می‌تواند به بهبود کارایی و بهره‌وری کمک کند. انتخاب بین این دو سیستم باید با توجه به نیازها، زیرساخت‌ها و منافع خاص هر سازمان و کسب‌وکار انجام شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *